Annons
Annons

Etnologi eller löst tyckande?

Bokanmälan: Etnologi eller löst tyckande?

Publicerad:

2010-05-04

Om man ska läsa kritiskt: En professor i etnologi som tycker att det är för lite cynism i invandringsdebatten. Som tycker att det är "lätt att hitta goda argument för exempelvis spöstraff". Som tycker att invandrare skräpar ner. Och som tycker att forskare ska lämna den akademiska gemenskapen och göra egna observationer. Som till exempel Arnstbergs egen om att bilisterna kör mer och mer utan hänsyn till varandra. Ja, då liknar denna bok mest en lång och gnällig insändare av en sur gammal herre.

Men även om Arnstberg själv verkar ha gjort till sin livsuppgift att vara kontroversiell och gå emot strömmen, vore det bättre att underbygga dessa så kallade obekväma sanningar och politiskt inkorrekta synpunkter med tyngre belägg än referenser till insändare, obskyra bloggar och diverse observationer i privatlivet.

Får man föreslå en lite strängare redaktör till nästa bok?

Forskning & Framsteg berättar om fackgranskade forskningsresultat och om pågående forskning. Våra texter ska vara balanserade och trovärdiga, och sätta forskningsresultaten i sitt sammanhang för att göra dem begripliga. Forskning & Framsteg har rapporterat om vetenskap sedan 1966.

Anmäl dig till vårt kostnadsfria veckobrev med ett urval av de senaste nyheterna.

.