Annons

Mörk sprit ger värre baksmälla än ljus

Annons

Publicerad:

2010-05-04

Amerikanska forskare har genom experiment visat att de som dricker vodka inte drabbas lika hårt som de som druckit lika mycket whisky.

Förklaringen är en biprodukt från jäsningen som oftare finns i mörka drycker.

Forskning & Framsteg berättar om fackgranskade forskningsresultat och om pågående forskning. Våra texter ska vara balanserade och trovärdiga, och sätta forskningsresultaten i sitt sammanhang för att göra dem begripliga. Forskning & Framsteg har rapporterat om vetenskap sedan 1966.

6

Kommentarer

Hej!
Det här förstår jag inte! Vid whisky-framställning är ju destillatet lika genomskinligt som vid framställning av vodka så vad är det då i jäsningen som medför den effekten? Är det malten?
Whiskyn får ju sin färg vid lagringen i fat.
/Barbro Grebacken

Samma med rödvin vs vitt vin tycker jag.

Om jag vill ha rödare, annat än glögg, så köper jag rose.

Eftersom jag får EP-anfall bara vid bak-rus i sömnen,så har jag märkt att mörk sprit är rena döden för mej.Men håller jag mej till vin eller öl då händer inget, märkligt?eller hur.All starksprit är farlig,bak-rus är en allvarlig signal att man förbrukat för mycket och ger men i framtiden,sakta men säkert.
JL.

Kul, det här har hävdats i min omgivning i många år.

Nu blir jag nyfiken. Hur lades försöksplanen upp? De gick väl inte bara ut och köpte några pavor? Rådfrågades expertis (Berra på bänken)?
Har försöket upprepats med samma resultat av andra "forskare"?
Okej, jag försöker bara göra mig lustig ska sluta med det nu.

He he he
...å svartspriten ger ännu mer baksmälla!