Annons
Matnyttig forskning

Bokanmälan: Matnyttig forskning

Författare: 

Publicerad:

2010-06-07

I takt med att vi som föddes på 1940-talet har börjat gå i pension kan vi förvänta oss en strid ström av böcker riktade till denna målgrupp. Här är en bok som skjuter in sig på mat och givetvis inte missar vare sig Raketost, kalvstek eller småkakor.

En slutsats är att mat betyder allt mer när vi blir äldre. Matlagning och måltider är dagens fasta hållpunkter och upptar mer av vår tid. Moderna pensionärer handlar dyra produkter i saluhallar, går på gourmetrestauranger och åker på vinresor till Italien och Frankrike. Men ser med varm nostalgi tillbaka på barndomens enkla matvanor.

Förvandlingen till populärvetenskap har gått tämligen bra och berikas av ett antal recept på allt från Dalslandskaka till linsgryta. För personer intresserade av mat och inte minst matvanor är boken högintressant läsning.

En randanmärkning är att varken författarna eller förlaget verkar ha granskat texten sedan den bröts om till boksidor – jag har nog aldrig sett fler avstavningsfel än här.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar