Annons
Ja eller nej? Nej!

Bokuppslaget: Ja eller nej? Nej!

Författare: 

Publicerad:

2010-06-07

Okej, jag är partisk. Jag är emot monarkin. Det är den enda rimliga hållningen om man är demokrat. Ämbeten ska inte ärvas. Svårare än så är det inte. Men vill man få fler argument kan man läsa Per Svenssons rasande roliga kritik: "Monarkin är en primitiv organism som har till uppgift att reproducera sig. Den överlever genom att ingå symbiotiska eller parasitära relationer till sin samtid." Så håller han på i halva boken.

Sedan kan man vända på denna finurliga produkt och läsa från andra hållet, och möta en reaktionär monarkist som PJ Anders Linder som redan på första sidan visar hur otidsenlig han är när han belåtet konstaterar att även Madeleine ska gifta sig i år...

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar