Annons
Rapsodi från öst

Bokanmälan: Rapsodi från öst

Publicerad:

2010-08-10

I skrivande stund har etniska kravaller brutit ut i Kirgizistan, ett av de länder som Torgny Hinnemo besöker i sin bok. Ett land som aldrig hade varit ett land förrän Sovjetunionen upplöstes. Här får man bakgrunden till dagens händelser (se också Länderna utan nationell identitet, F&F 2 2007).

Torgny Hinnemo har ägnat hela sin journalistiska gärning åt landet som inte längre finns, Sovjetunionen. Han har också varit Utrikesdepartementets analytiker av området. Han kan med andra ord sin sak. Boken är ganska rapsodisk med bilder och episoder från hans många resor, bland annat som valövervakare just i Kirgizistan. Men däremellan kommer sammanhållna analyser. Det är god läsning om ett i alla stycken högintressant område.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar