Annons

27

Författare: 

Publicerad:

2010-09-29

27 procent. Så hög andel bly uppmätte Kemikalieinspektionen nyligen i ett smycke. Bly kan bland annat ge nervskador. Danmark förbjuder halter över 0,01 procent i smycken, men i Sverige finns inget gränsvärde.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

1

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Kommentarer

Jag har drabbats av nervsjukdom CIDP, i mitt fall mycket sällsynt och orsakad av min ryggmärg producerar för mycket av proteinet MBUS, vilket bryter ner myelinet kring nervtrådarna.
Jag har fått infusioner med såväl kortison och koivig samt cellgiftbehandling kombinerad med plasmaforers. Sedan drygt en månad har jag på armarna fått eksem som inte vill läka ut. Jag besväras dessutom av aktinisk keratit i ansiktet och huvudsvålen.

Undrar: Sedan ungdomen har jag fortfarande en tand som är amalgamfylld. Kan den bidra till mitt status? Jag tänker i så fall låta ta bort amalgamet och sätt en keramisk krona på tanden. Tacksam för synpunkter. / Staffan Frostell

Lägg till kommentar