Annons
Praktverk om äpplen

Bokanmälan: Praktverk om äpplen

Författare: 

Publicerad:

2010-09-29

Så här i äppeltider är det en fröjd att bläddra i uppslagsverket Svenska äpplen. Boken innehåller detaljerade beskrivningar av 245 äppelsorter som odlas i landet. Konstnären Ingrid af Sandeberg har illustrerat varje sort med en utsökt akvarell och en tuschteckning som visar hur frukten ser ut i genomskärning.

Texterna är relativt kortfattade. Varje sort avhandlas på ett uppslag. Trots det bör boken fungera utmärkt för den som vill veta vilket slags äpplen som växer i den egna täppan. Den är också en påminnelse om att den svenska äppeltraditionen är betydligt rikare än vad som framgår av snabbköpets vanliga utbud av mer eller mindre smaklösa importäpplen.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar