Annons

Bolltittare, se hit!

Publicerad:

2010-09-29

Med miljarder användare är fotbollsspråket ett av världens största fackspråk. Fotbollens brittiska ursprung gör engelskan till dess lingua franca. Ibland är det upplagt för missförstånd. To head home betyder inte att man ger sig av hemåt utan att man nickar i mål. Dessutom blir fotbollsspråket alltmer tekniskt.

Två inbitna amatörspelare tillika fotbollsfantaster, Gunnar Bergh och Sölve Ohlander, professorskolleger vid Göteborgs universitet, har därför tagit itu med ett svensk–engelskt och engelsk–svenskt fotbollslexikon. Förhoppningsvis blir detta färdigt till EM om två år eller möjligen till VM om fyra år.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar