Annons

Belönas för borrande i det meningsfulla livet

Glad pristagare. Anna Kåver har fått Disa-priset.

Belönas för borrande i det meningsfulla livet

Annons

Publicerad:

2010-11-17

En som var tidigt ute i de senaste årens bokflod om kognitiv beteendeterapi är Anna Kåver, psykolog, forskare och psykoterapeut. Nu får hon årets Disa-pris för sina uppskattade böcker. Bland annat har hon arbetat med ätstörningar och självskadebeteenden, och hennes böcker har titlar som Att leva ett liv, inte vinna ett krig och Himmel, helvete och allt däremellan. Flera böcker har hon skrivit tillsammans med kollegan Åsa Nilsonne, se sidan 36i papperstidningen.

– Priset känns mycket bekräftande, säger en glad Anna Kåver, som började skriva efter en forskningsstudie om kbt-behandling av social fobi.

– Det var en så hjälpsam metod att jag ville dela med mig av den. Kbt är en respektfull behandling som patienter begriper.

Disa-priset ges för god populärvetenskap till personer med anknytning till Uppsala.

Åsa Nilsonne här och nu

Åsa Nilsonne här och nu

Möt psykiatrikern och psykoterapeuten som inte gör någon skillnad på djur och människor.

2010-11-17

Forskning & Framsteg berättar om fackgranskade forskningsresultat och om pågående forskning. Våra texter ska vara balanserade och trovärdiga, och sätta forskningsresultaten i sitt sammanhang för att göra dem begripliga. Forskning & Framsteg har rapporterat om vetenskap sedan 1966.