Annons
Livet i smått och stort

Bokanmälan: Livet i smått och stort

När astronomerna nu har hittat nästan 500 planeter kring andra solar än vår – kan de då hitta liv därute? Det kanske de kan, om de vet vad de ska leta efter. För frågan vad liv är har inte något bestämt svar.

Men det går att beskriva livets olika aspekter, från dess ursprung, hur den levande cellen fungerar och hur evolutionen verkar, till de kemiska reaktioner som driver livsprocesserna. Sju av författarna i denna antologi är naturvetare, en är filosof och alla är de överens om att biologin följer fysikens lagar. Men sen tar det stopp, för fysiken räcker ändå inte till för att beskriva slumpen som råder i biologiska system eller uppkomsten av medvetande.

Intressant om än bitvis svår läsning.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar