Annons

Finns bushmeat i Europa?

Fråga: När jag var i Paris nyligen blev jag tillfrågad om jag ville följa med till en underjordisk klubb och äta afrikanskt apkött. Jag tackade nej, men fick aldrig klart för mig om erbjudandet var på skämt eller allvar. Kan man verkligen äta bushmeat i Europa?

Författare: 

Publicerad:

2010-11-17

Svar: Vilda djur har i alla tider jagats överallt på jorden. Det som gör bushmeat till ett problem är den stora omfattningen på vissa håll och att även skyddade arter jagas.

Frågeställarens bekanta kan ha menat allvar. En nylig totalgenomgång av ett par hundra flygpassagerare som anlände från Väst- och Centralafrika till Frankrikes största flygplats, Paris-Charles de Gaulle, visade att sju procent av dem försökte smuggla in bushmeat, främst från apa och myrkott. Studien är publicerad i tidskriften Conservation Letters. Uppskattningsvis smugglas omkring fem ton bushmeat in varje vecka bara på denna flygplats.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar