Annons

Bara sol och kokosolja

Publicerad:

2011-11-17

Den lilla atollen Tokelau i Stilla havet ska i mitten av 2012 fylla hela sitt energibehov med hjälp av förnybara energikällor. Solpaneler ska stå för 93 procent av elbehovet, resten kommer från kokosolja. Det bor bara 1 500 personer på Tokelau, vars högsta punkt över havet är fem meter. Öarna är därför extremt känsliga för en förhöjning av vattenytan till följd av klimatuppvärmningen. Den danska ön Samsö var 2007 först i världen med att bli självförsörjande på energi. Efter Tokelau står El Hierro, den minsta av Kanarieöarna, på tur.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar