Annons

Gäspande sköldpaddor och yra diskuskastare

Publicerad:

2011-11-18

Årets ig-Nobelpriser – en skämtsam version av det riktiga Nobelpriset – har utdelats vid en ceremoni på Harvard university i USA. Priset i fysiologi tilldelades tre forskare som bevisat att gäspningar inte smittar mellan sköldpaddor. Fysikpriset gick till ett franskt forskarteam som har undersökt varför vissa idrottsmän blir snurriga i huvudet när de kastar diskus, men inte när de kastar slägga. Priset har instiftats av tidskriften Annals of Improbable Research.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar