Annons
Har ditt barn någon kompis?

Snurrigt. Ibland har barn svårt att avgöra vilka som är deras riktiga vänner.

Bild: 
Camilla Cherry / Scanpix

Har ditt barn någon kompis?

Många barn gissar fel på vem som verkligen är deras vän.

Författare: 

Publicerad:

2011-03-04

När amerikanska lågstadiebarn i en undersökning fick berätta vem som var deras bästa vän pekade hela tolv procent ut någon som i sin tur sade sig ogilla just det barnet. Ofta var det bråkiga barn som pekade ut de mer populära i klassen som sina vänner. Samma studie visar att de populäraste barnen har bättre social förmåga, vilket möjligen kan förklara varför de felaktigt uppfattas som vänner. En del de av obalanserade relationerna i undersökningen kan bero på att vänskapen just då höll på att ta slut, men resultaten ger ändå anledning att ifrågasätta tidigare forskning som hävdar att ungefär två tredjedelar av eleverna i grundskolan har en klasskompis.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar