Annons

Vad vill du veta?

Publicerad:

2011-04-16

Vetenskapsjournalisten Ann Fernholm är redaktör för våra frågesidor och tar hjälp av Sveriges främsta forskare för att svara på dina knivigaste frågor.

Skicka din fråga till: ann.fernholm@fof.se

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

1

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Kommentarer

Att kunna resa i tiden, bakåt som framåt.
Själv tror jag mer eller mindre att det inte kommer att gå färdas fysiskt, men att man kan se det..

Min "teori" går ut på att exempelvis ta med en dålig kamera där megapixel antalet är endast 2, medan informationen i en bra digitalkamera är på 10-15Mp.

Vad jag menar är att med 2Mp så får man någorlunda dugligt sevärda pixlar på motiv man tar och informationen eller storleken på bilden är inte allt för stor med alla sina "1 & 0" i olika kombinationer som gör det hela till en bild.

Och informationen på en bild är alltid olikt från en annan motiv man tar, finns aldrig någon bild som är sig den andra lik till informationen just den sekunden bilden togs (jämfört med nästa bild, men dock ganska samma information), så det känns att som med "Kaos teori" så borde man kunna med en dator räkna ut informationen på 1 & 0 och välja en tid, plats framåt som bakåt i tiden för och skapa en bild ur "intet", vem vet... kanske ta en bild på universums födelse :-)

Hoppas ni förstår hur jag menar detta, vet även att ni inte kan besvara om det skulle vara möjligt, ville som bara skriva ner det någonstans :-)

Mvh
Johan Norberg, Övertorneå

Lägg till kommentar