Annons

1,2 biljoner kronor

Publicerad:

2011-06-05

Så mycket har USA:s rymdskyttelprogram kostat. Nasas rymdfärjor firade 30-årsjubileum den 12 april. Nu skrotas projektet och slutnotan för de drygt 130 rymdfärderna svider. Fem rymdfärjor byggdes varav två, Columbia och Challenger, förolyckades. Rymdskyttelprogrammets målsättning var att rymdresor skulle bli billigare och säkrare med täta avgångar. Inget av dessa mål uppnåddes och många betraktar programmet som ett misslyckande.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar