Annons
Fantasifull kvällsflygfärd

Bokanmälan: Fantasifull kvällsflygfärd

Författare: 

Publicerad:

2011-07-12

Nils Holgersson flög över Sverige på en gås. Sjuårige Torsten flyger över hela världen, tillsammans med sin farmor i hennes raketgungstol. Egentligen är det sovdags. Men Torsten ställer så många svåra frågor, och hans farmor är en berest äventyrare. Så de flyger ut genom en lucka i taket för att hon ska kunna visa honom hur världen ser ut. Det blir en hisnande resa, men samtidigt gripbar. ”Även om jorden är stor är den inte hur stor som helst. Det är inte alla människor som tänker på det”, säger Torstens farmor. Klimatföreläsaren Pär Holmgren låter Torstens farmor snudda vid resurs- och miljöfrågor på ett sätt som inte skriver för mycket på vare sig Torstens eller läsarens näsa. Texten är ibland aningen kantig, men å andra sidan så pass luftig att högläsaren kan fylla på med egna berättelser. Personligen blev jag inte hänförd av illustrationerna. Men min 6- och 9-åriga testpatrull tvingade mig gång på gång att bläddra tillbaka för att de ville granska sinnrika sidospår bland detaljerna.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar