Annons
Allt har ett pris

Bokanmälan: Allt har ett pris

Författare: 

Publicerad:

2011-09-07

Här har vi en reviderad nyutgåva av boken om priser och pengar genom historien. Den är utgiven av Historiska media tillsammans med Kungl. myntkabinettet och skriven av Sveriges ledande numismatiker, alltså expert på mynt och medaljer.

Boken har karaktär av en katalog över priser och mynt, och man inser snabbt att detta är komplicerade saker: ”Riksdaler och daler är efter 1604 helt olika begrepp”, förklarar Lars O. Lagerqvist, som reder ut hur begrepp som skilling, kopparmynt, mark och runstycken förhåller sig till varandra.

I slutet av boken finns tabeller över priser genom tiderna, och man kan exempelvis konstatera att en bok kostade mer än sex gånger så mycket som ett biobesök år 1945. Och att en villa med liten tomt i Djursholm kostade som fyra bilar på 1920-talet.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar