Annons
Maskerad kärlek
Bild: 
G. Sarcone www.archimedes-lab.org

Maskerad kärlek

Författare: 

Publicerad:

2011-09-06

På bilden syns en person med lite bekymrad min. Men är det en kvinna eller en man? De flesta som ser bilden för första gången missar att det faktiskt är både och: en kvinna till vänster som kysser en man till höger.

Enligt den italienske konstnären Gianni Sarcone, som har skapat illusionen, är det den snirkliga inramningen som lurar ögat att förvänta sig ett enda ansikte. När man väl har sett det kyssande paret kan det hända att hjärnan växlar mellan att uppfatta ett och två ansikten, vilket kallas för en bistabil perception.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar