Annons

Sämre sex utan förhud

Omskärelse. Bara män är närvarande vid denna judiska omskärelseceremoni i Tyskland. En tredjedel av världens män är omskurna.

Bild: 
Van der Stockt Laurent / EYEDEA / GAMMA / IBL

Sämre sex utan förhud

Manlig omskärelse gör sexlivet tråkigare för både män och kvinnor, enligt en ny studie.

Annons

Publicerad:

2012-01-30

Män utan förhud har oftare problem att få orgasm, och kvinnor som lever med omskurna män rapporterar oftare om ett otillfredsställande sexliv. Det framgår av en dansk studie av 5 500 män och kvinnors sexerfarenheter som nyligen publicerades i International journal of epidemiology. Av de omskurna männen rapporterade 11 procent att de ofta hade svårt att nå orgasm, jämfört med 4 procent av dem med intakt förhud. Orsaken är troligen att omskurna män får mindre känsliga ollon.

"Det handlar om barnmisshandel"

I tusentals år har pojkar omskurits. Argumenten har skiftat.

2010-11-17

Forskning & Framsteg berättar om fackgranskade forskningsresultat och om pågående forskning. Våra texter ska vara balanserade och trovärdiga, och sätta forskningsresultaten i sitt sammanhang för att göra dem begripliga. Forskning & Framsteg har rapporterat om vetenskap sedan 1966.

2

Kommentarer

Under partnerlösa perioder har jag masturberat. Förhuden är viktig då.
Den sjyddar mot ´skavning´ i byxan.
Sedan får kvinnan en extra njutning när den passerar de små blygdläpparna
hans nyström

Att du inte skäms Hans! Som vuxen onanerar man inte!! Men jag håller med om att vi får mindre alternativ vid köp av shorts och badbyxor.