Annons

Följ med på en kunskapsresa till kontrasternas Japan!

Publicerad:

2012-09-08

Som läsare av Forskning & Framsteg har du möjlighet att följa med på en unik resa till Japan i maj 2013. Resans röda tråd blir de häftiga kontrasterna mellan gammalt och modernt.

Resan tar sin början i Japans första huvudstad Nara. Vi fortsätter till Kyoto och Koyabergen där vi får se prov på gamla buddhistiska traditioner och fantastiska trädgårdar. En av höjdpunkterna blir besöket i Ise där rasering och återuppbyggnad av shintoismens helgedomar pågår, något som bara sker vart tjugonde år!

Under resans andra del hamnar det moderna Japan i fokus. I Nagoya besöker vi Toyotas högeffektiva bilfabrik och tågmuseet. Resan avslutas i Tokyo där vi går vi på framtidsmuseet Miraikan, färdas med förarlöst tåg till de konstgjorda öarna Odaiba samt åker upp i världens högsta torn – Tokyo Sky Tree.

Vår ciceron för resan blir Martin Frid. Martin har bott i Japan i över 20 år och har bland annat en utbildning vid ett zentempel i bagaget. Till yrket är han expert på konsument- och miljöfrågor, med särskilt fokus på god mat och hållbar utveckling.

Läs mer om resan

www.varldensresor.se/start/fof

För information och bokning kontakta Världens Resor:

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar