Annons

62 procent

Publicerad:

2013-04-02

Så stor del av Afrikas bestånd av skogselefanter befaras ha försvunnit under det senaste decenniet. Tjuvjakt är den främsta orsaken till minskningen. Den illegala handeln med elfenben har ökat kraftigt till följd av en ökad efterfrågan på den asiatiska marknaden. Dessutom har skogselefanterna förlorat 30 procent av sitt utbredningsområde. Skogselefanten betraktas som en underart till den mera storvuxna, savannlevande afrikanska elefanten.

Källa: PLOS ONE

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln: