Annons

Trygg närkontakt med monster för barn och vuxna

Författare: 

Publicerad:

2014-06-09

Vill du hinna titta lite noggrannare på en fjäril i sommar? Testa att lägga en droppe sockerlösning på fingret och håll det inom lukthåll för fjärilen. Om du har tur så tror den att det är nektar och rullar ut sin långa snabel för att dricka. I så fall kan du prova ett annat av tipsen i den här inspirerande boken: koppla en vanlig lupp till din mobilkamera och ta en riktigt tät närbild.

Även om resultatet inte blir lika knivskarpt som John Hallméns fotografier i Minimonster i naturen så har du nog ändå lyckats fånga detaljer som sätter rejäl fart på både fantasin och nyfikenheten.

För två år sedan gav fotografen John Hallmén ut den betydligt tjockare fotoboken Kryp tillsammans med biologen Lars-Åke Janzon. Den här gången har han samarbetat med sin fru Hanna Hallmén, som skrivit texterna där parets son – och de insekter han upptäcker – har huvudrollen. Resultatet har blivit en pigg och lärorik barnbok som även kan fascinera vuxna läsare.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar