Annons

Internetpionjären Vint Cerf, 71, kämpar nu för att våra digitala arkiv inte ska bli oåtkomliga på grund av teknikutvecklingen.

Bild: 
Cleis Nordfjell / SvD / TT

F&F på plats: Ett möte med nätets fader

Publicerad:

2015-02-27

Internetevangelisten Vint Cerf var en av många framstående forskare och ingenjörer som F&F fick tillfälle att möta på den årliga amerikanska vetenskapskonferensen AAAS, som hölls i San Jose i Kalifornien i februari. Här samlas tusentals forskare för att berätta om de senaste vetenskapliga upptäckterna och deras effekter på samhället.

Vint Cerf brukar kallas för en av internets upphovsmän. Numera arbetar han på Google och talar ofta om internets framtida utveckling. Denna gång talade han dock om historia – och vilken teknik vi ska använda för att spara våra digitala avtryck. Mycket digital information går förlorad för att de datorer och program som behövs för att visa informationen inte längre fungerar. Nu finns det enligt Vint Cerf en teknik som kanske kan komma till rätta med detta.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar