Annons

Lättare och starkare stål

Annons

Publicerad:

2015-03-02

Sydkoreanska forskare har utvecklat en ny stålblandning, där nickel och aluminium får reagera och bilda nanokristaller inne i stålet. Resultatet är ett lättare och starkare stål med billiga ingredienser.

Källa: Nature

Forskning & Framsteg berättar om fackgranskade forskningsresultat och om pågående forskning. Våra texter ska vara balanserade och trovärdiga, och sätta forskningsresultaten i sitt sammanhang för att göra dem begripliga. Forskning & Framsteg har rapporterat om vetenskap sedan 1966.

1

Kommentarer

Jag tycker om gjord-nära resultalt,det behövs för att dels minska allt mer förbränning,och vi blir alltfler på jorden då måste vi få ekvationen gå ihop.Eftersom jag själv varit industiarbetare och klarar svarv o dylik så svär man ve och förbanelse varför materialet inte är likadant gång till gång,det förklaras lätt med att kolstål inte är statiskt.Men det är kul att man försöker ta fram nya material,även om jag tror att vissa kommersiella själ gör det inte statiskt,det då skulle göra produkter o-lönsamt i längden om dom håller,och det har dom inte flesta intresse av P:G:A MODE är en jätte-marknad och ingen vill ändra på.Men jag tror på miljön och det blir mode,lita på det !! Jari Lehtilä