Annons

Lättare och starkare stål

Publicerad:

2015-03-02

Sydkoreanska forskare har utvecklat en ny stålblandning, där nickel och aluminium får reagera och bilda nanokristaller inne i stålet. Resultatet är ett lättare och starkare stål med billiga ingredienser.

Källa: Nature

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

1

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Kommentarer

Jag tycker om gjord-nära resultalt,det behövs för att dels minska allt mer förbränning,och vi blir alltfler på jorden då måste vi få ekvationen gå ihop.Eftersom jag själv varit industiarbetare och klarar svarv o dylik så svär man ve och förbanelse varför materialet inte är likadant gång till gång,det förklaras lätt med att kolstål inte är statiskt.Men det är kul att man försöker ta fram nya material,även om jag tror att vissa kommersiella själ gör det inte statiskt,det då skulle göra produkter o-lönsamt i längden om dom håller,och det har dom inte flesta intresse av P:G:A MODE är en jätte-marknad och ingen vill ändra på.Men jag tror på miljön och det blir mode,lita på det !! Jari Lehtilä

Lägg till kommentar