Annons

Tack för alla brev!

En bra tidning får bra läsarbrev, brukar vi tänka när vi går igenom de läsarbrev som strömmar in. Så fortsätt skriv!

Publicerad:

2016-08-30

Varje dag kommer det brev till Forskning & Framstegs redaktion från er läsare. Inte sällan börjar breven med några vänliga ord, för att sedan komma med något förslag eller påpeka att något är tokigt: ”Tack för en fantastisk tidning. Er kan man lita på. Döm därför om min förvåning när jag på sidan 22 får läsa att …”

Vi brukar säga att vi har Sveriges kunnigaste läsekrets. När vi förväxlar ”vikt” med ”tyngd” eller transkriberar ett ryskt namn fel så upptäcker ni läsare det. Och även om det är pinsamt att vi gjort fel så är det ändå nästan alltid roligt med dessa brev. De är både vänliga och lärorika.

Ibland handlar det om saker som är bortom vår förmåga. Som den äldre läsare som skrev från ett sjukhem och med darrig handstil bad om hjälp med att utreda spökerierna på hemmet.

I några få fall handlar breven om att vi trampat på en öm tå, eller utmanat någon läsares världsbild. Det bekräftas av Björn Fjæstad, chefredaktör för Forskning & Framsteg fram till 2010. Under hans 32 år fick redaktionen flera tusen läsarbrev:

”Av dem är det särskilt två typer som fäst sig i minnet. Det ena slaget är de brev som kom från antroposofer och parapsykologer sedan vi hade blottlagt stolligheter inom deras respektive ämnesområden.

Den andra typen av minnesvärda brev är från läsare som haft konkret nytta av F&F. Till exempel läsare som insett vilken svårdiagnosticerad sjukdom de lider av, som fått praktiska tips vid sommarstugebygge eller läst om smarta sätt att genomföra omröstningar om vart en skolresa bör gå.”

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar