Annons
Annons

Bild: 
iStock

Är det inte tårta på tårta med laktosfri filmjölk?

Jag läste i F&F 7/2018 att mjölkens laktos bryts ned vid tillverkning av filmjölk. Borde inte laktosfri filmjölk vara överflödig då?

/Christina Ögren

Publicerad:

2019-02-07

Filprodukter är inte laktosfria, ­eftersom all laktos inte bryts ner när mjölk syras. I filmjölk bryts omkring 25 ­procent av laktosen ner och i yoghurt runt 50 procent.

/Ingela Marklinder, docent i kostvetenskap, Uppsala universitet

Forskning & Framsteg berättar om fackgranskade forskningsresultat och om pågående forskning. Våra texter ska vara balanserade och trovärdiga, och sätta forskningsresultaten i sitt sammanhang för att göra dem begripliga. Forskning & Framsteg har rapporterat om vetenskap sedan 1966.

Anmäl dig till vårt kostnadsfria veckobrev med ett urval av de senaste nyheterna.

.