Annons

Sedan 1999 har Forskning & Framsteg varje år en digital julkalender. Ge inte upp om du behöver några dagar på dig för att komma på ordet vi söker – ledtrådarna presenteras i fallande svårighetsgrad.

Bild: 
Getty images

Du följer väl F&F:s julkalender 2020?

Forskning & Framstegs omtyckta julkalender drar som vanligt igång 1 december. Varje dag hela vägen fram till julafton kan du roa dig med att klura ut svaren på ledtrådarna.

Annons

Publicerad:

2020-12-13

Så här fungerar det:

  • På fof.se presenteras varje dag en ny ledtråd. Sex ledtrådar i följd leder fram till ett ord.
  • Totalt döljer sig fyra ord bakom kalenderns 24 luckor.
  • Så snart du har listat ut ordet skickar du in det via formuläret på hemsidan. Ge inte upp om du behöver några dagar på dig – ledtrådarna kommer i fallande svårighetsgrad.
  • Den som på kortast sammanlagda tid skickar in fyra rätt svar vinner en lyxhelg i dubbelrum för två personer – trerättersmiddag och frukostbuffé ingår. Välj mellan flera herrgårdar, slott, hotell och gästgiverier.
  • Bland övriga som svarat rätt lottar vi ut fem bokpaket samt fem paraplyer med stjärnbilder.

Här hittar du årets julkalender.

Lycka till!

Forskning & Framsteg berättar om fackgranskade forskningsresultat och om pågående forskning. Våra texter ska vara balanserade och trovärdiga, och sätta forskningsresultaten i sitt sammanhang för att göra dem begripliga. Forskning & Framsteg har rapporterat om vetenskap sedan 1966.