Annons

Micael Dahlen, författare, föreläsare och ekonomiprofessor vid Handelshögskolan i Stockholm. Hans bok En liten bok om lycka bygger på studier om hur lyckan fungerar och vad som får oss att må bra.

Bild: 
Studio Emma Svensson

Enkla recept på lycka

Annons

Publicerad:

2020-04-09

Fira när det har gått bra för dig, säg tack till någon som håller upp dörren, ta trapporna i stället för rulltrappan och gör något du är bra på.

Se där, några enkla lyckoråd i denna fina lilla bok om lycka som ekonomiprofessorn Micael Dahlen har skrivit. Boken är verkligen ett fynd – liten, snabbläst, kul och forskningsgrundad.

Micael Dahlen går igenom lyckoforskningen på ett personligt vis och ger läsaren några enkla tips för att bli lyckligare. Det är kanske inte rocket science, men likafullt ger boken värdefulla små tips: Var lite extra snäll. Träna på att vara tacksam. Rör dig mera. Vårda dina fina minnen. Allt sådant har visat sig öka lyckan i en mängd studier. Men jämför dig inte med andra. Micael Dahlen förklarar allt detta med hjälp av en massa experiment och enkätstudier. Jag sträckläste boken. Och är redan nu lite lyckligare, tror jag.

Litteraturhänvisningar

En liten bok om lycka

Micael Dahlen
Volante

Forskning & Framsteg berättar om fackgranskade forskningsresultat och om pågående forskning. Våra texter ska vara balanserade och trovärdiga, och sätta forskningsresultaten i sitt sammanhang för att göra dem begripliga. Forskning & Framsteg har rapporterat om vetenskap sedan 1966.