Annons

etnologi

Vi konsumerar 25 procent mer än för tio år sedan. Det handlar om att vi lägger allt mer pengar på mat och dryck, men även kläder, inredning och underhållning. Den största delen av den ökade matkonsumtionen går till restaurangbesök, följt av kött- och fiskinköp, enligt Konsumtionsrapporten för år 2013 från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. John Magnus Roos, redaktör för Konsumtionsrapporten konstaterar i ett pressmeddelande att orsaken till att maten har fått allt större utrymme är dess identitetsskapande funktion. Både när vi äter ute och när vi bjuder hem någon vill vi visa vilka...
Fråga: Nu fylls medierna av den globala uppvärmningen som det största hotet för jorden. Men vart tog den blivande överbefolkningen vägen?
Kön sniglar sig fram mot kassan. Somliga lutar sig mot inköpsvagnen med den glasartade blick som avslöjar att de är långt borta i dagdrömmens värld.
Den 12 augusti 2007 inledde staten Israel ett historiskt rättsfall. På åklagarbänken stod Muhammed Ben Taha Jeeth och hans kompanjon.
Medelålders kvinnor som skiljer sig går upp mindre i vikt än de som fortsätter att vara gifta. Det visar en avhandling från Umeå universitet. Männens vikt påverkas däremot inte av en skilsmässa.
Nya och gamla kärlekspar fick i en schweizisk studie svara på frågor om partnerns preferenser när det gällde mat, film, litteratur, möbler och så vidare.