Här simmar framtidens fisk Fiskodling på land hyllas ofta som hållbart medan odling i sjöar och hav stämplas som dåligt. Nu vill forskare nyansera bilden. Premium Miljö & klimat
Här odlas havets grönsaker Ätbara alger är en miljövänlig, men outnyttjad, resurs. Nu vill forskare odla mer i vattnet utanför Sveriges västkust. Premium Miljö & klimat
Stora mängder bröd går till spillo Nu undersöker forskare nya och smarta sätt att hantera brödavfallet. Premium Miljö & klimat
Hel meny av mat gjord på restätande svampar I Borås jobbar en forskargrupp med att omvandla matavfall till läckra burgare, majonnäs och kakor. Premium Miljö & klimat
Här förvandlas sillspad till hållbart protein Livsmedelsforskaren Ingrid Undeland vill förvandla sillspad till ätbart protein. Premium Miljö & klimat
Får det lov att vara en bakteriepannkaka? Det finska företaget Solarfoods tillverkar ett nytt protein med bakterier, koldioxid och vätgas som råvara. Proteinet ”Solein” har en hundradels klimatpåverkan jämfört med kött, enligt Juha-Pekka Pitkänen, en av företagets grundare. Premium Miljö & klimat