Så hanterar europeiska städer överturism Hur motverkar populära besöksorter att turister orsakar trängsel och festar högljutt långt in på småtimmarna? Det undersöker forskare vid Lunds universitet. Samhälle & kultur
Fleråriga grödor gör dubbel nytta för jordbruket Intensivt jordbruk kan utarma jordar och orsaka övergödning. Är fleråriga grödor lösningen för att minska jordbrukets miljöpåverkan? Miljö & klimat
Genomskinligt trä med grön kemi Forskare vid Kungliga tekniska högskola i Stockholm har för första gången lyckats tillverka genomskinligt trä endast med hjälp av miljövänliga material. Teknik
Snabbspola utvecklingen på jorden Ny tjänst från Google gör det möjligt att se hur världen förändrats sedan 1984. Okategoriserad
De vill göra mer biogas och gödsel av kiss och bajs Utsläppen av växthusgaser skulle kunna minska om återvinningen av svenskarnas urin och avföring i högre utsträckning blev till gödsel och biogas. Det visar en ny studie. Miljö & klimat
Luleåforskare banar väg för smartare skogsbruk Ett världsunikt självkörande forskningsfordon tar sikte på framtidens smarta skogs- och jordbruk. Bakom bygget står forskare från Luleå tekniska universitet.
Minskad konsumtion är svårt i praktiken En hållbar konsumtion innebär att konsumera mindre – vilket det pratas alldeles för lite om. Det säger forskaren Åsa Callmer som doktorerat vid KTH med en avhandling om tillräcklighet. Premium Miljö & klimat
Köpa hållbart kött – en knivig uppgift Naturkött eller naturbeteskött? Svenskt eller importerat ekologiskt? I vardagsruschen står vi inför val som är väldigt svåra att sätta sig in i, enligt mat- och klimatforskaren Elin Röös. Men det finns några saker att hålla fast vid. Premium Miljö & klimat