Fett inte avgörande för smaken Fett gör maten välsmakande - så läcker att många av oss frestas äta för mycket av det goda. Nu har livsmedelsforskaren Karin Wedin kommit fram till att fettet inverkar mindre än väntat på smaken.
Berätta vad du åt 14 maj! Åt du en stadig frukost eller rusade du iväg på tom mage? Blev det snabbmat eller hemlagat till middag? Åt du tillsammans med någon, hemma eller på krogen?
Smittsammare än hållbart? Utvecklingen går snabbt mot ett kretsloppssamhälle. Att låta kommande generationer ärva en god livsmiljö tilltalar nog alla. Miljö & klimat
Bomärken i mikroskala Den svenska cabrioleten är inte ens en tiondels millimeter hög. Men den lär inte passera obemärkt bara därför att den är liten. Teknik
EHEC i Sverige Fram till sommaren 1995 var EHEC inget problem i Sverige. Men sedan dess har drygt hundra människor, främst barn, blivit sjuka varje år. Medicin & hälsa