Insekter till middag? Om vi västerlänningar kunde acceptera insekter som en naturlig del av vår diet, så skulle våra möjligheter att försörja jordens växande befolkning öka markant. Miljö & klimat
Kossan ut ur skamvrån Upptäckten av kossans höga metanutsläpp förvandlade henne till en klimatbov av rang. Men utsläppen har visat sig bero på vad hon äter. Nya siffror visar att kons betande är viktigt för miljön. Miljö & klimat
Single cow cheese Ska det vara ekologiskt eller närodlat? Svaret är enklare än du anar. På den småländska ön Kläcklingen hittar vi fjällkon Pärla, vars ost blivit en världssensation. Är den en vägvisare för framtiden? Miljö & klimat
De vita partiklarnas förbannelse Svavelhaltiga utsläpp skördar hundratusentals människoliv varje år. Men partiklarna har samtidigt en kylande effekt som motverkar den globala uppvärmningen. Vad ska prioriteras? Detta dilemma togs inte upp under klimatförhandlingarna i Durban, skriver Henning Rodhe, professor i kemisk meteorologi. Kosmos
Beror ungdomsvåldet verkligen på kemikalier? Jag kastar misstänksamma blickar mot soffan med tyget av mikrofiber. Ger den ifrån sig giftiga flamskyddsmedel, eller perfluorerade smutsavvisande ämnen? Miljö & klimat
Bottendöden närmar sig kusten Syrehalten minskar längs Östersjöns kuster, enligt en ny långtidsstudie. Men det finns ljusglimtar. Miljö & klimat
Han blir växthusgasernas fotograf En värmekamera av en typ som brukar spana mot stjärnor och slagfält ska nu avbilda växthusgaser. Kosmos
Kan man skydda svampar mot radioaktivt nedfall? **Fråga:** Orsaken till att växter och svampar tog upp cesium efter Tjernobyl var att de försökte tillfredsställa sitt naturliga behov av kalium. Miljö & klimat
”Vi håller på att såga av den gren vi sitter på” I en ny bok diskuteras hur svårt det är att kombinera tillväxt och hållbar utveckling. Miljö & klimat
Här testas vårt kärnavfall Svenska forskare åker till Grönland för att ta reda på om vårt slutförvar av använt kärnbränsle kan klara en inlandsis. Miljö & klimat
Hoten mot vårt dricksvatten Forskare varnar för att fler objudna gäster kommer att leta sig in i våra vattenledningar i framtiden, när vädret blir varmare och regnigare. Därför måste vi lära oss att upptäcka både kända och okända smittämnen. Miljö & klimat
Köttproduktionen granskad Aldrig tidigare i världshistorien har människan haft tillgång till så mycket och så billig proteinföda. Samtidigt har jorden aldrig haft så utarmade hav och förorenad luft. Miljö & klimat
Dödens nationalpark Fukushima i Japan och Tjernobyl i Ukraina. Vissa scener upprepar sig, även om det handlar om helt olika typer av olyckor. Miljö & klimat
Rent vatten med nanomembran Bakterier i dricksvattnet är ett utbrett hälsoproblem och resurskrävande att få bukt med. Miljö & klimat