Annons

Sverige

- Vi vet ännu inte om vi firar nationen Sverige eller bara en ledig dag, säger måltidsforskaren Richard Tellström vid Restauranghögskolan i Grythyttan, Örebro universitet.
I bokrecensionen av Åke Daun står det: "Bland invandrargrupperna är det polackerna som visat sig extra framgångsrika. . . . Till utseendet liknar de oss nordbor . . ." Detta ger en känsla av att texten är avsedd för nordbor (som har ett visst slags utseende som polackerna har turen att likna). Menar verkligen författaren att alla Forskning & Framstegs läsare är etniska "nordbor"? Varför tänker ni inte på att någon med invandrarbakgrund och motsvarande utseende av en händelse kan öppna er tidning, bläddra igenom och stanna vid en rubrik som har ordet "invandrare"? Jag blir ledsen av en...
Norden är unikt. Vi talar olika språk, ändå förstår vi varandra.
Att människor bearbetar sina tänder genom att fila eller färga dem har man tidigare funnit exempel på i Asien, Amerika och Australien. Detta bruk visar sig nu ha förekommit även i Sverige.
En genomsnittlig dag är det 100 000 sökningar på Nationalencyklopedins webbplats. Det vanligaste sökordet alla kategorier är Sverige.
Att 50-plussarna i Medelhavsländerna har mycket tätare kontakter med sina barn (se listan nedan) är inte så konstigt - barnen flyttar hemifrån senare och tenderar att bo närmare föräldrarna också e