Forskning som fiktion

Publicerad
Vad sker egentligen på MedForsk i Uppsala?

Där bedrivs forskning om neurologiska sjukdomar, och man hoppas att ett genombrott är nära för ett botemedel mot Parkinsons sjukdom. Men varför köper en av delägarna mark i Dominikanska republiken – och försvinner spårlöst?

Stenkistan är ingen faktabok, utan en deckare. Och som sådan spinner den kusligt nära många reportage och massmedialt uppmärksammande händelser kring läkemedelsindustrin. Hur bedrivs forskningen, varför mörkläggs testresultaten och vad vet man egentligen om preparatens biverkningar?

Detta kittlar och väcker tankegångar, men som roman innehåller den en rejäl dos av jargong och stereotypa karaktärer – och dessa eviga poliskommissarier med sina problem. Dock överväger bokens fördelar.

Stenkistan

Eriksson, Kjell
Ordfront

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor