Gamla och nya frågor ur F&F

Publicerad

Kunskapstipset är frågesporten på webben för den trogne F&F-läsaren. Svara rätt och vinn en bok eller pi-shirt. På www.fof.se hittar du Kunskapstipset, tio frågor vars svar finns i artiklar i de senaste åtta numren av tidningen. Just nu kan du tävla i Kunskapstips 18, men ytterligare 17 gamla tips finns lagrade på webben. Alla gamla tips har facit. Pröva gärna några gamla frågor innan du ger dig i kast med aktuellt tips på www.fof.se. Här har du tre exempel:1) Vad betyder det samiska ordet sieppor?1. Halvstyv snö som delvis bär.X. Sista snön före barmark.2. Sjunkföre, mer eller mindre.2) Mätningar av solens fläckar visar att aktiviteten på solen varierar mycket regelbundet. Hur lång är solfläckscykeln?1. 11 år.X. 51 år.2. 101 år.3) Var på jorden låg vår del av världen när Gotlands raukar bildades för omkring 400 miljoner år sedan?1. Vid nordpolen.X. Vid ekvatorn.2. Vid sydpolen.

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor