Geologins dag

Jaga fossiler eller klättra efter diamanter. Lördagen den 13 september ärdet geologitema över hela landet.
Publicerad

Geologins dag, initierad av Kungliga Vetenskapsakademin, är en nationelltemadag om geologi och övriga geovetenskaper. Syftet är att ge allmänhetenen chans att lära sig mer om något som har mycket stor betydelse församhället.

Över hela landet ordnas det olika aktiviteter. Gå på fossiljakt, klättraefter diamanter, gör din egen dinosaurie, åk på exkursioner ut i vildmarken,vaska guld, delta i tävlingar, gå på geoteater, träffa Dr Sten och DrFossil, forma ditt eget vattenlandskap och tälj i sten.

Mer om det lokala programmet hittar du om du följer länken till geologinsdags webbplats här till häger.

Forskning & Framsteg stödjer geologins dag genom att året runt hålla engeologispecial öppen.

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor