Klimatfrågor på flera nivåer

Sol, regn, blåst, moln, snö - många är de väderfenomen som drabbar Sverige.
Publicerad

Men hur uppstår de och hur hänger det ihop? Här är boken som på nästan varje uppslag binder samman text, kartor, vackra bilder med grafik som förklarar sammanhangen. Pär Holmgren är en känd väderprofil från tv-rutan. Onödigt ängslig var han, visade det sig, för sitt utseende med jeans och långt hår i tider när budbäraren är viktigare än budskapet i mediet.

Men Pär Holmgren är noga med att framhäva tv-meteorologernas professionalitet som är unik i medievärlden. Här har han slagit sig samman med Naturvårdsverkets klimatexpert för att även diskutera frågorna kring väderfenomenen på mycket längre sikt och utreda begreppen som handlar om ett av de största hoten för vår överlevnad här på jorden – den globala uppvärmningen.

Fin bok för väderbitna som är nominerad till Augustpriset 2006.

Meteorologernas väderbok

Holmgren, Pär & Bernes, Claes
Medströms förlag

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor