Vilken mat ger mest akrylamid?

Vi får i oss akrylamid via en rad olika livsmedel.
Publicerad

Vilka av följande livsmedel tror du ger genomsnittssvensken mest respektive minst akrylamid?

A. Chips. B. Frukostflingor. C. Hårt och mjukt bröd. D. Kaffe. E. Kex, småkakor, rån. F. Pommes frites. G. Stekt potatis.

Facit till ”Vad har dessa gemensamt?”

11. Matematiker med var sin förmodan. 12. Falska vänner (ord som betyder något annat på engelska). 13. Kända personer som dött i flygolyckor. 14. Vävredskap. 15. Ord som kräver två rader i Svenska Akademiens ordlista. 16. Gutniska idrotter. 17. Forntida riken. 18. Kvinnliga Nobelpristagare i fysiologi/medicin. 19. Stjärnbilder på södra stjärnhimlen. 20. Ord som uttömmer sin kategori (samtliga länder i världen som börjar på O, samtliga jämna primtal, samtliga svenska ord som är substantiv, adjektiv och verb).

Facit till ”Vilken mat…?”

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor