Noggrant om riktiga mord

Den som har tröttnat på deckarnas fiktiva mord, kan här få läsa äkta vara.
Publicerad

Med rättsmedicinaren Jovan Rajs som guide får läsaren inblick i hur arbetet vid obduktionsbänken och förberedelserna inför expertutlåtanden i rättegångssalen kan te sig. Det krävs mycket eftertanke, och till skillnad från tv-serierna räcker det inte med att topsa litet på en kropp eller en brottsplats för att få alla svar.

Vådan med verkliga mord är dock att de faktiskt har skett. Det blir bitvis svårt att läsa om obduktionen av en liten våldtagen pojke.

Jovan Rajs är ytterst noggrann, och han beskriver mångordigt varje snitt, fynd och tankegång. Det skulle kunna vara irriterande, men jag ser det som en följd av hans yrke – här får man inte lämna något åt slumpen. Tvärtom känns det bra att en kunnig och idog person under många år fört de dödas talan.

Nordens farligaste kvinna och andra mordberättelser

Rajs, Jovan
Norstedts

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor