Ta makten över din tid

Publicerad

Det svåra ligger inte i att vi har ont om tid, vi bara inte kan handskas med den. Det hävdar Stefan Klein i sin bok om tid, som faktiskt tar upp det mesta kring våra tidsbegrepp. Klockans mekaniska tid, vår upplevda tid, hur vi hanterar vår arbetstid och våra lediga stunder. Om man har några, vill säga.

När så många klagar på att tid är en bristvara, vilket den är i vårt samhälle, så gäller det att bli varse sin upplevelse av tidens gång. Och försöka gestalta sin tillvaro utifrån kunskapen om den egenupplevda tiden i stället för att låta klockan råda över ens liv. Dithän kommer författaren efter en noggrann genomgång av vad modern forskning inom psykologi, neurologi, sociologi, fysik och annat kan säga oss om tid som en inre erfarenhet.

Tid

Klein Stefan
Natur & Kultur

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor