Lättsamt om sanning

Publicerad
Vad är egentligen korrespondensteorin? Kan mobbare i tv inspirera mobbare på skolgården? Varför älskogstankar även efter fertilitetsåldern? Jonas Hallberg, känd från bland annat radioprogrammet Spanarna i P1, blandar högt och lågt i denna både osammanhängande och roliga bok. Hans stil känns igen från radion. Gillar du honom där, kommer du att älska denna bok. Varje fråga får först ett kort svar. Ett ord eller på sin höjd en mening. Och därefter kommer ett längre svar. De korta svaren är bara roliga, de längre rymmer lite mer djup. Men det är i första hand en skojig bok, förvänta er inte många encyklopediska svar. Först blir jag lite irriterad över att Jonas Hallberg hela tiden är så kvick, även i frågor som kunde få lite djupare svar. Men efter en stunds bläddring syns ändå en mening, ett svar på frågan i bokens titel. Sanningen finns, men den är relativ och den är oftast rolig.

Vad är sanning och 100 andra jätteviktiga frågor

Hallberg, Jonas
Bokförlaget Langenskiöld

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor