Följ med på en kunskapsresa till kontrasternas Japan!

Publicerad

Som läsare av Forskning & Framsteg har du möjlighet att följa med på en unik resa till Japan i maj 2013. Resans röda tråd blir de häftiga kontrasterna mellan gammalt och modernt.

Resan tar sin början i Japans första huvudstad Nara. Vi fortsätter till Kyoto och Koyabergen där vi får se prov på gamla buddhistiska traditioner och fantastiska trädgårdar. En av höjdpunkterna blir besöket i Ise där rasering och återuppbyggnad av shintoismens helgedomar pågår, något som bara sker vart tjugonde år!

Under resans andra del hamnar det moderna Japan i fokus. I Nagoya besöker vi Toyotas högeffektiva bilfabrik och tågmuseet. Resan avslutas i Tokyo där vi går vi på framtidsmuseet Miraikan, färdas med förarlöst tåg till de konstgjorda öarna Odaiba samt åker upp i världens högsta torn – Tokyo Sky Tree.

Vår ciceron för resan blir Martin Frid. Martin har bott i Japan i över 20 år och har bland annat en utbildning vid ett zentempel i bagaget. Till yrket är han expert på konsument- och miljöfrågor, med särskilt fokus på god mat och hållbar utveckling.

Läs mer om resan

www.varldensresor.se/start/fof

För information och bokning kontakta Världens Resor:

* info@varldensresor.se
* 08-669 55 25
* Datum 12–26 maj 2013
* Antal resenärer 12–20 personer

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor