Migrationsforskning utan moraliserande övertoner

Publicerad

Ekonomiprofessorn Paul Colliers bok om globala migrationer utkom visserligen häromåret, men den har inte fått mycket uppmärksamhet i Sverige – vilket är konstigt med tanke på att vi har en omfattande invandring parallellt med en bristande integration.

Paul Collier går nyktert igenom forskningsläget om migration, och undviker den moraliska ton som präglar den svenska debatten i frågan.

En lärdom är att migration kan vara många olika saker, med helt olika påverkan på det land som tar emot migranter. Därför är det svårt att ställa upp generella slutsatser. Det är dock inte något hinder för att försöka finna en mängd mer partikulära kunskaper.

Exodus

Paul Collier
Oxford university press

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor