Dags för nytt forskarkollo

Publicerad
Forskarkollots deltagare och en kriminaltekniker undersöker en mystisk låda.
Bild: Jörn Spolander

Den 15–17 juni anordnar vi för tredje året i rad ett Forskarkollo tillsammans med Nobelmuseet. Det vänder sig till barn som då har gått ut årskurs 5 eller 6, och som vill rivstarta sommarlovet med spännande experiment. Förra året fick barnen bland annat konstruera rullande robotar tillsammans med forskare på Kungliga tekniska högskolan, ta fram arvsmassa ur jordgubbar och undersöka en fingerad brottsplats tillsammans med två kriminaltekniker. Dessutom lyckades vi trimma en luft- och vattendriven raket så bra att den fortfarande ligger kvar uppe på Storkyrkans tak. På sidan 63 finns en annons med mer information, för den som vill söka till årets kollo.

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor