Språk och droger lockade många

Publicerad
Trots stor konkurrens var våra seminarier i Almedalen fullsatta.

För femte året i rad anordnade Forskning & Framsteg seminarier i Almedalen i samarbete med Riksbankens Jubileumsfond.

I det första – ”Ett allt mer mångspråkigt Sverige – hur ska vi få alla att förstå?” – diskuterade språkvetarna Mikael Parkvall och Fanny Forsberg Lundell den högaktuella frågan om språktester och tolkhjälp. De trodde båda att språktester inte skulle göra någon större skillnad, men de betonade också att det än så länge finns rätt lite forskningsevidens om effekterna om språktester.

Det andra seminariet – ”Vilka droger är okej?” – var mer än fullsatt och lockade till många kommentarer. Forskarna Johan Edman, Cecilia Magnusson och Markus Heilig önskade en något mindre dogmatisk narkotikadebatt i Sverige, och spådde mer drogliberala attityder i framtiden.

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor