Vinnarna i julkalendern 2019: ”Ibland är ledtråden extra långsökt”

Två av fyra ord tog de redan på första ledtråden, Jenny och Peter Dalenius, som vinner en ryggsäck fylld med böcker i F&F:s julkalender 2019. Totalt tog det dem 6,89 dagar att skicka in de rätta svaren, vilket var snabbast av alla deltagare. 

Publicerad
Grattis Jenny och Peter Dalenius – vinnare av F&F:s julkalender 2019.
Bild: Privat

De ord de tog direkt var MES på ledtråden kruka och SNITT på Relation utan gull. Den senare ledtråden tyckte de också var den klurigaste. 

– När vi kom på den kände vi att det var rätt, säger Jenny Dalenius.

Svårast hade de med SKEN och det var också enda gången de skickade in fel ord, pipa, efter att ha blivit missledda av den första ledtråden Benfri flöjt under knät. Det rätta svaret kom de på först vid femte ledtråden Ett sådant kan bedra.

Har ni någon taktik?

– Vi är två som tävlar tillsammans och vänder och vrider på orden och letar associationer. Vi har varit med många år så vi börjar förstå hur man ska tänka – ibland kan det vara extra långsökt och ibland mer rakt på sak. Men orden ska ha flera betydelser.

Totalt inkom 90 tävlande med alla fyra rätta orden. Vi har lottat ut fem ryggsäckar och fem paraplyer. Vinnarna har meddelats och presenteras på fof.se/julkalender där också alla rätta svar finns.

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor