Vinnaren fann dalmasen på fikarasten

Publicerad
Lena Samuelsson, vinnare i julkalendern 2018.
Bild: Lena Samuelsson

Det tredje ordet i årets julkalendergåta blev en utmaning. ”En dalkarl har pratat”, löd första ledtråden. Årets vinnare, Lena Samuelsson, gick bet på den.

– Jag gissade först på ”eko”, men vid andra ledtråden fick jag inte det att stämma. Då pratade jag på en fikarast med en jobbkollega som gillar korsord och när hon prövande uttalade ”mas sa” så trillade femöringen ned.

Lena Samuelsson har prövat sin ordkänsla i vår julkalendertävling flera gånger tidigare, och den första december var hon redo för lucköppning.

– Min strategi var att försöka tänka brett och på ett ord som potentiellt kan betyda flera saker och därför skulle kunna inrymma flera ledtrådar, berättar hon.

Strategin lönade sig. Trots att hon inte hittade rätt direkt var det hon som lyckades svara rätt på alla fyra ord på den kortaste sammanlagda tiden. Lena Samuelsson vinner en ryggsäck och ett handplockat bokpaket. F&F gratulerar!

Bland de övriga som svarat rätt på alla fyra orden har vi lottat ut fem ryggsäckar och fem stjärnparaplyer. (Om du inte var bland de lyckliga vinnarna kan du köpa stjärnparaplyet i vår webbshop.)

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor