Evigt liv?

Publicerad

Livet är kort. Säger vi ibland. Och skulle vilja leva friska längre än den förväntade livstiden. Och nu är det läge, säger den alltmer växande transhumanismen, att utnyttja modern vetenskap för att koppla bort evolutionen och verkligen ta steget att radikalt hjälpa människan på traven. Vi ska inte behöva lida av sjukdomar, svaga kroppsdelar ska bytas ut och kroppens åldrandeprocess ska stoppas.

Egentligen har vi alla varit transhumanister länge. Sådana enkla saker som kläder och glasögon är transhumanistisk rekvisita. Mer moderna tekniker används till organtransplantationer, proteser, robotkirurgi och den livsuppehållande pacemakern.

I dagarna startar transhumanister i ”Svenska Livsförlängningssällskapet” ett upprop för att mer resurser ska läggas på forskning och behandling av åldrande och relaterade sjukdomar.

Bra, tycker jag. Men eftersom detta är en blogg, så vore det roligt att höra kommentarer på temat långt eller evigt liv. Skulle vi vilja leva för evigt? Skulle vi våga axla det ansvaret? Hur länge skulle vi arbeta? Skulle vi komma ihåg alla familjemedlemmar? Hur skulle det se ut hemma? Vad gör vi med befolkningsproblematiken?

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor